СУШІ: без чого не обходитися жоден рол

Поговоримо про ті ключові компоненти, без яких не обходитися жоден пишний сет чи самостійний рол — васабі, маринований імбир та, звичайно ж, соєвий соус!

Культура поїдання суші, ролів та сашимі для нас вже давно не нова. І ми вже настільки звикли до наявності цих доповнень, що навіть не замислюємося про головне — навіщо вони потрібні?

Розберемо все по порядку. І почнемо, мабуть, з васабі:

 

Васабі — це порошкоподібна японська приправа. У звичний для нас, пастоподібний вид її наводять шляхом замішування з водою. До її складу входить корінь “японського хрону”, а якщо точніше — Wasabia japonica. Сама рослина має серцеподібне або округле листя, маленькі білі квітки і, ту саму, придатну в їжу коренеподібну основу.

У складі страв ця приправа виконує функцію гострого акценту, що сприятливо позначається на загальній картині післясмаку.

vasabi

Імбир — корінь родом із Південно-Східної Азії та Західної Індії. Має яскравий, ні з чим не порівнянний, смак. У східних стравах часто застосовується саме у маринованому вигляді.

 

Так чому ж суші + маринований імбир = ❤️?

По-перше, корінь імбиру є природним антисептиком, що допомагає нам убезпечити себе при поїданні суші або сашими зі свіжих морепродуктів.

 

По-друге, свіжий смак маринованого імбиру допомагає смакам не змішуватися. Здивовані? Ми теж! Але саме імбир допомагає очистити рецептори після однієї мелодії смаку та зі свіжим підходом прийти до наступної 🍣

imbir-koren

Соєвий соус — результат ферментації соєвих бобів з грибами роду Аспергілл, завдяки якому ми отримуємо цей темний, насичений смак. Як похідні цього процесу в рідині з’являється глутамінова кислота (знайоме слово, правда?). Саме вона дає соусу суперсилу – підкреслювати та посилювати смак продуктів.

soys-palochki

А тепер ви просто зобов’язані по-новому подивитися на мистецтво поїдання суші! Рекомендуємо зробити це разом із BUDUSUSHI!

-45% на кілограмовий суші-бокс “Хочу і буду” від BUDUSUSHI з безкоштовною доставкою! 😱

P.S. Не забувайте між шматочками ролу перекушувати імбиром для оновлення смакових рецепторів 😉